Voorzitter SK Deinze:"Wij willen de plaats van Lokeren innemen"

  Voorzitter Denijs Vandeweghe: "We willen stap voor stap hogerop."

  Denijs Vandeweghe is heel ambitieus met Deinze (1B). De voorzitter hoopt snel naar het hoogste niveau te kunnen - "eigenlijk zijn we al een profclub" - en wil eind 2021 al pronken met een splinternieuw multifunctioneel stadion. "De vergunningen zijn bijna binnen."

  Veel discussie over de kampioenstitel in Eerste Amateur was er niet. SK Deinze finishte met 20 punten voorsprong op Thes Sport en daar hadden de play-offs niet veel aan kunnen veranderen.

   

  "Eigenlijk zijn we al een profclub" zegt voorzitter Denijs Vandeweghe. "We hadden nu al 20 profs die overdag trainden en een hele dag op de club aanwezig waren. Mijn pas aangeworven CEO Kenny Victoor (overgekomen van KV Oostende) vertelde mij dat ze hier meer trainden dan in Oostende."

   

  Vandeweghe denkt dat Deinze sportief zeker zijn mannetje zal staan in 1B. "Bij oefenmatchen tegen ploegen uit 1A of 1B lagen we niet onder. We zijn een goed geoliede machine, die onder David Gevaert goed getraind wordt."

   

  "We mikken hoofdzakelijk op Belgische spelers. Ook voor volgend seizoen behouden we onze kern van 13, 14 spelers en vullen we ze aan met een zevental meer ervaren spelers."

   

  "Ik heb al wel eens laten vallen dat door de licentieproblemen van veel teams 1A misschien al mogelijk zou geweest zijn volgend seizoen, maar dat was een beetje de waan van de dag. Laat het ons stap voor stap bekijken en proberen die vierde plaats te pakken in 1B. En over een paar jaar willen we naar de Jupiler Pro League."

  "In juli gaan we koopjes kunnen doen op de transfermarkt"

  Deinze heeft geen echt grote namen in zijn spelerskern. Topschutter Lennart Mertens (28 doelpunten) gooit hoge ogen en ook doelman Tom Vandenberghe is een vaste waarde. "Echte uitblinkers zijn er niet, want anders waren ze al weggeplukt door KAA Gent of Club Brugge."

   

  Flavien Le Postollec is de draaischijf op het middenveld en eigenlijk is hij de enige met wat naam in de kern. Hij speelde vroeger voor FC Brussels, Eupen en Bergen.

   

  Deinze speurt nog naar versterking voor komend seizoen. "De transfers komen wel traag op gang door het coronavirus, maar in juli gaan we zeker nog koopjes kunnen doen, daar ben ik van overtuigd."

  "Vernieuwing van het stadion zou eind 2021 af moeten zijn"

  Deinze trok met Patrick Orlans alvast een bekende naam aan, als versterking naast het veld. "Hij is de geknipte man voor ons", zegt Vandeweghe. "Hij moet ons vooral helpen bij het VIP-gebeuren."

   

  Orlans (64) deed al gelijkaardige jobs bij Eendracht Aalst, Lokeren, Club Brugge en KV Oostende. Het nieuwe stadion van Deinze moet plaats bieden aan 8.200 toeschouwers, maar wordt niet enkel een stadion. "Er komen ook nieuwe evenementenzalen met een capaciteit van bijna 2.000 mensen."

   

  "En naast nieuwe tribunes komt er ook een appartementencomplex, een hotel met 80 kamers en wat horecazaken. Het wordt een beetje zoals het huidige Stayen, maar dan zonder winkels. Als alles normaal verloopt, zou het al tegen eind 2021 af moeten zijn. De vergunningen zijn bijna binnen."

  "Patrick Orlans is de geknipte man voor de uitbouw van ons stadion.

  Denijs Vandeweghe

  Deinze ligt wel wat gewrongen tussen Gent en Kortrijk. Gent, Zulte Waregem en Kortrijk liggen op een spreekwoordelijke steenworp van Deinze. Toch is er plaats voor een club als SK Deinze op het hoogste niveau, vindt Vandeweghe.

   

  "Op langere termijn willen wij bij de top 16 van het Belgische profvoetbal horen. Ook onze sponsors hebben weinig met Gent of Waregem te maken. Integendeel, zij willen graag SK Deinze groter maken. We willen eigenlijk de plaats van Lokeren innemen."

  Zo moet het stadion van Deinze er in de toekomst uit zien.