ATP biedt tennissers met mentale lockdown-problemen bijstand

  Nu de vrees groeit dat er dit jaar misschien niet meer getennist zal worden, trekt de ATP aan de alarmbel in verband met de mentale gezondheid van zijn tennissers. "Zeker voor laaggeklasseerde spelers kan de lockdown voor veel onzekerheid en angst zorgen."

  Door de uitbraak van het coronavirus ligt het tenniscircuit tot eind juli stil en er wordt zelfs gevreesd dat er het hele jaar niet meer zal worden getennist.

   

  "Zeker voor laag geklasseerde tennissers kan de lockdown zorgen voor veel onzekerheid en angst", zegt ATP-voorzitter Andrea Gaudenzi. "Mentaal sterk zijn is bij tennis net zo belangrijk als fysieke kracht. De mentale gezondheid van onze spelers  is dan ook een topprioriteit voor ons."

   

  "Iedereen heeft zich aangepast aan de quarantaine en heeft minder fysieke activiteiten gehad tijdens de pandemie, maar dit kan een bijzonder nadelig effect hebben op professionele atleten die gewend zijn aan een bepaalde trainingsstructuur en dagelijks spelen."

   

  De mentale hulp wordt verzorgd door Sporting Chance, het bedrijf dat door ex-voetballer Tony Adams is opgericht. Daarnaast is de ATP een samenwerking aangegaan met Headspace, gespecialiseerd in mindfulness en meditatie.