Strava laat u vanaf nu betalen voor routeplanner en segmentcompetitie

  Om de volledige rangschikking op de Muur van Geraardsbergen moet u een abonnement nemen.

  Sinds de coronamaatregelen opent u meer en meer de Strava-app.

  0 / 0

  De populaire fiets- en loopapp Strava wil het ijzer smeden nu het heet is en plaatst sinds deze week enkele functies achter de betaalmuur. Een route plannen, een (uitgebreid) klassement opzoeken of statistieken opvragen? Dan moet je vanaf nu lid worden.

  Vergelijken met je vrienden = abonneren

  De voorbije weken bent u meer en meer gaan bewegen en meer en meer Strava gaan openen op uw smartphone. Toeval of niet, net nu voert de Amerikaanse app heel wat wijzigingen door.

   

  Stippelde je vooraf een route uit in de app, dan zal je vanaf nu lidmaatschap moeten betalen om die functie te behouden.

   

  Ook de populaire segmentcompetitie is lang niet meer voor alle gebruikers beschikbaar. Enkel wie betaalt, krijgt de volledige ranglijst te zien. Gebruik je de gratis app dan zie je enkel de top 10.

   

  Jouw activiteit en die van je vrienden is niet meer te zien zonder een abonnement, tenzij je natuurlijk een topprestatie neerzet. Ook om pogingen te vergelijken, betaal je vanaf nu.

   

  Een lidmaatschap bij Strava kost 5 euro per maand als je een jaarlijks abonnement neemt. De eerste 60 dagen krijg je wel gratis.

  De topchrono's op de Muur van Geraardsbergen: nestel je daar maar eens tussen.