Weetje van de dag: voor het 5e jaar op rij scoort Lewandowski 40 keer in een seizoen

  Strafschop omgezet, gevolgd door een elleboogje.

  Voor zover het nog nodig was, is Robert Lewandowski dit seizoen zijn visitekaartje nog eens aan het afgeven. De Poolse sluipschutter van Bayern München heeft gisteren zijn 26e competitiegoal van het seizoen gemaakt en al zijn 40e alle competities samengeteld.

  Lewandowski schoot Bayern zondag in de match op Union Berlijn na 40 minuten met een penalty op een 0-1-voorsprong. 

   

  Het was het 26e competitiedoelpunt van de 31-jarige Pool en zijn 40e treffer als we alle competities samentellen. Daarmee is Lewandowski niet aan zijn proefstuk toe, want het is al voor het 5e jaar op een rij dat hij erin slaagt 40 keer of meer te scoren in één seizoen.

   

  Lewandowski scoorde dit seizoen dus 26 keer in de Bundesliga, 3 keer in de beker en 11 keer in de Champions League. In die Champions League staat hij aan de leiding, voor Dortmund-spits Haaland (10 goals) en een trio met 6 goals, onder wie Dries Mertens.

  Statistiek van Lewandowski:

  De topschuttersstand in de Bundesliga:

  Carrière-statistiek van Lewandowski

  competitie matchen goals
  Bundesliga 314  228
  DFB-Pokal 46 36
  Champions League 86 64
  Europa League 14 2
  EL-voorronde 10 5
  Poolse ploeg 112 61

  Een privé-foto die Lewandowski op 9 mei deelde met zijn ruim 17 miljoen volgers op Instagram: