• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Italiaanse politie ontmantelt dopingnetwerk met link naar profsport

  De Italiaanse politie heeft deze week, met steun van de Europese politiedienst Europol, een crimineel netwerk opgerold dat handelde in dopingproducten die bestemd waren voor onder meer profsporters.  

  Afgelopen donderdag vonden 210 huiszoekingen plaats verspreid over heel Italië. Daarbij werden 74 atleten geviseerd, 11 eigenaars van sportcomplexen en 4 eigenaars van winkels die voedingssupplementen aanbieden.

   

  Er werden 936 pakketten met medicijnen in beslag genomen die kunnen aangewend worden voor dopinggebruik, 4.437 tabletten en 7.778 stalen met diverse dopingproducten. De totale waarde van de inbeslaggenomen goederen bedraagt ruim 100.000 euro.

   

  Vier mensen zijn gearresteerd, nog 64 anderen worden verdacht van betrokkenheid bij het netwerk.