Mathieu van der Poel: "Wil tot 2024 op de mountainbike blijven"

  Mathieu van der Poel tijdens de WB in Val die Sole.

  Mathieu van der Poel tijdens de WB in Val die Sole.

  Mathieu van der Poel is van plan om tot de Olympische Spelen van 2024 te blijven mountainbiken. Dat heeft de Nederlander verteld aan wielerflits.nl. "Ik wil de drie disciplines blijven combineren."

  "Zoals het er nu naar uitziet, zal ik tot Parijs op de mountainbike blijven", denkt Mathieu van der Poel. "Dat geeft me ook 3 jaar extra de tijd om te proberen wereldkampioen te worden in die discipline. Ik hou heel erg van mountainbiken."

   

  "Normaal zou de focus heel snel naar de grote rondes gegaan zijn en twee à drie jaar een grote ronde proberen te rijden. Dan kan je weer overschakelen naar het mountainbiken en daartussen nog wat Wereldbekers rijden die te combineren zijn met een grote ronde. Zo blijf je vooraan in de ranking staan."

   

  "Het unieke van wat ik doe, mountainbiken, wielrennen en veldrijden combineren, dat wil ik toch proberen zo lang mogelijk vol te houden."