Herrijzenis of fraude? Jeugdspeler van Schalke 04 blijkt na 4 jaar toch niet dood

  De Duitse krant Bild kwam met het opmerkelijke verhaal.

  Hianick Kamba. Die naam zal zelfs bij de grootste voetbalkenners amper een belletje doen rinkelen. Maar zijn verhaal is wel erg opmerkelijk. De voormalige jeugdspeler van Schalke 04 kwam in 2016 om het leven in een auto-ongeluk in Congo. Toch raar dat hij dan nu weer gewoon in Duitsland woont en werkt.

  De Duitste krant Bild kwam met het mysterie naar buiten. Hianick Kamba zou op 8 januari 2016 gestorven zijn in Congo, maar 4 jaar later blijkt hij dus springlevend te zijn. Een mirakel? Neen, het blijkt om banale verzekeringsfraude te gaan.

   

  De Duitse justitie vermoedt dat de ex-vrouw van Kamba achter zijn valse dood zit. Zij zou immers een grote som geld gekregen hebben na het "overlijden" van de voetballer. De vrouw ontkent voorlopig wel, maar Kamba is een van de getuigen in de rechtszaak tegen haar.

   

  En Kamba? Die woont en werkt nu weer in Duitsland. Hij ging al in 2018 naar de Duitse ambassade in Congo en kreeg er toestemming om terug te keren.