WK zwemmen schuift jaar op naar 2022 om plaats te maken voor de Spelen

  De Internationale Zwemfederatie FINA heeft een nieuwe datum gevonden voor het WK zwemmen. De orginele datum in 2021 werd onmogelijk door het verschuiven van de Olympische Spelen. Nu zullen de zwemmers bijna een jaar later in het bad duiken in Japan.

  De verplaatsing van de Olympische Spelen in Tokio door het coronavirus heeft een lawine-effect op andere grote sportevenementen. Het WK zwemmen zou oorspronkelijk tussen  16 juli en 1 augustus plaatsvinden in Fukuoka, ook in Japan.

   

  De datum overlapte dus met die van de Spelen. Daarom werd er nu gekozen om het WK uit te stellen naar 2022. Het zal niet in de zomer gehouden worden, maar in de maand mei (13-29). Die datum werd vastgelegd na overleg met de verschillende partners.

   

  "We hopen dat dit de atleten de nodige duidelijkheid geeft", laat de FINA weten. "Dit is volgens ons de beste beslissing."