Ga naar de inhoud

15 jaar geleden scoorde Messi zijn 1e Barça-goal: kijk hier (ook naar zijn 626 andere goals)

Heb je wat tijd in je kot? Dan heeft Barcelona een cadeautje om duimen en vingers bij af te likken. Het is vandaag dag op dag 15 jaar geleden dat Lionel Messi zijn eerste doelpunt scoorde in het shirt van de club. Om die gelegenheid in de kijker te zetten kan je nu al zijn 627 goals bekijken op de clubwebsite.

Op 1 mei 2005 deed de Argentijnse international voor de eerste keer de netten trillen voor Barça in een officieel duel. Tegen het bescheiden Albacete mocht de toen 17-jarige Messi in de 87e minuut Samuel Eto'o vervangen van coach Frank Rijkaard en vier minuten later zette hij de 2-0 eindstand op het scorebord. Twee minuten na zijn invalbeurt was er al een treffer van de huidige Barça-aanvoerder afgekeurd wegens buitenspel.   

 

In de vijftien jaren die daarop volgden, tekende Messi nog voor 626 doelpunten voor de Catalanen. Ook dit seizoen is de zesvoudige winnaar van de Ballon d'Or met negentien treffers de topschutter in La Liga.  

Bekijk de match waarin Lionel Messi zijn 1e doelpunt maakte

Alle goals op een rijtje (doorklikken naar de site van Barcelona)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.