Van Den Spiegel: "Er komen langzaam maar zeker kopzorgen over veldritkalender"

  Tomas Van Den Spiegel is de CEO van Flanders Classics.

  Ruben Van Gucht kreeg vanavond het gezelschap van Tomas Van Den Spiegel (CEO Flanders Classics) in onze Facebook Live. "Doordat er dit jaar een grotere overlap zal zijn tussen de weg en het veld, zullen we moeten kijken hoe de veldritkalender een zo goed mogelijke return kan hebben", zegt Van Den Spiegel.

  Coronacrisis zal ook gevolgen hebben voor het veldrijden in het najaar

  "Organisatoren kijken hoe ze budgetten rond krijgen"

  In het veldrijden organiseert Flanders Classics de Superprestige en de vernieuwde Wereldbeker. 

   

  "Langzaam maar zeker beginnen er wat kopzorgen aan te komen over de veldritkalender. We zullen met een overlap zitten die we normaal niet hebben tussen de weg en het veld. We gaan er bijvoorbeeld vanuit dat Wout Van Aert en Mathieu van der Poel lang op de weg zullen rijden."

   

  "We zullen eens goed moeten kijken naar de veldritkalender voor komende winter. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de veldritkalender dezelfde return kan hebben? Daar moeten we ons ook mee bezig houden."

   

  "Daarnaast zijn er zijn ook organisatoren van veldritten die nu hun budgetten moeten rond krijgen. Budgetten in het veld komen van ticketing, VIP's en sponsoring. Het zijn niet de gemakkelijkste tijden om daar aan te beginnen."

   

  "De hele crisis helpt niet. Er zijn al een aantal organisatoren die beginnen plannen te maken hoe ze hun budget rond zullen krijgen."

   

  "Naast Ronde en Wevelgem kijken we ook naar onze andere koersen"

  Van Den Spiegel was vandaag ook aanwezig op de conference call over de nieuwe wielerkalender. Dinsdag wordt die kalender bekend gemaakt, maar Van Den Spiegel wist wel te zeggen dat "er nog enkele knopen moeten worden ontward."

   

  "Het gaat dan vooral om de maand augustus, omdat er in die periode nog veel onduidelijkheden zijn per land. Wat met de nationale kampioenschappen? En wat met de Dauphiné, die normaal als voorbereidingskoers voor de Tour gereden wordt."

   

  Voor de wedstrijden van Flanders Classics liggen al 2 datums zo goed als vast: Gent-Wevelgem op 11 oktober en de Ronde van Vlaanderen op 18 oktober. "Maar we kijken ook naar onze andere koersen, zoals Dwars door Vlaanderen."

   

  "We willen ook een zo aantrekkelijk mogelijke kalender voor het vrouwenwielrennen. We zullen alle vrouwelijke equivalenten van onze mannenkoersen met zekerheid organiseren."

   

  Tot slot gaf Van Den Spiegel ook nog dit mee: "We moeten uit ons hoofd zetten dat we de wedstrijden zullen kunnen organiseren zoals we dat in het voorjaar hadden kunnen doen."

  Herbekijk onze Facebook Live met Tomas Van Den Spiegel