Laat populaire marathon van Londen enkel professionele atleten toe?

  Eliud Kipchoge pronkt op de affiche voor de marathon van Londen.

  Elk jaar lopen meer dan 40.000 sportievelingen de marathon van Londen. Maar zelfs na uitstel naar 4 oktober lijkt het vanwege het coronavirus onmogelijk om het massa-evenement in de vaste formule te laten doorgaan. Worden enkel professionele atleten aan de startlijn toegelaten? 

  Volgens organisator Hugh Brasher worden momenteel verschillende opties bekeken voor de marathon van Londen, een van de zes 'majors' van de sport. Een editie met alleen maar profatleten is een van de mogelijkheden.

   

  Er zou een duel op het programma staan tussen Eliud Kipchoge, de eerste loper die onder de 2 uur dook, en Kenenisa Bekele, olympisch recordhouder op de 10.000 meter.

   

  "Met meer dan 750.000 toeschouwers, het medische team ... moeten we naar het volledige plaatje kijken", zegt Brasher aan de BBC. "Momenteel bekijken we tien scenario's die voortdurend veranderen."

   

  Vorige maand kon de marathon van Tokio wel doorgaan met alleen maar professionele atleten in grotendeels verlaten straten. Krijgen we op 4 oktober een gelijkaardige editie in Londen?