Thibaut Courtois: "Als kind keek ik op naar Casillas en Van der Sar"

  De jonge Thibaut Courtois.

  Rode Duivel Thibaut Courtois is uitgegroeid tot een van de beste doelwachters ter wereld. Maar wie waren zijn grote voorbeelden? "Eerst was ik vooral fan van Casillas, daarna bewonderde ik Van der Sar."

  Op sociale media maakt Thibaut Courtois graag tijd voor zijn fans. Ze mogen dan vragen afvuren op de doelman van Real Madrid.

   

  Op de vraag wie zijn jeugdidolen waren, antwoordde Courtois: "Toen Iker Casillas bij Real Madrid begon te voetballen, zag ik al zijn wedstrijden. Ik ben doelman geworden door hem."

   

  "Maar toen ik 14 jaar was, kreeg ik veel bewondering voor Edwin van der Sar. Omdat hij meer mijn stijl had."
   

  Van der Sar voelt zich gevleid en reageerde al richting Courtois: "Je hebt grote stappen gezet sinds je je liet inspireren door Iker Casillas en mezelf. Hou je goed in deze periode en hopelijk zien we elkaar snel terug op het voetbalveld. Ik ben je nog altijd een shirt verschuldigd na onze ontmoeting in Madrid vorig jaar."

  "We zullen binnenkort weer van het leven kunnen genieten"

  Courtois, die in Madrid woont, vertelde ook wat hij als eerste zal doen als de Spaanse regering de maatregelen versoepelt.

   

  "Dan zal ik meteen naar het traininingscomplex van Real Madrid gaan om met de ploegmakkers te trainen en weer met de bal te spelen. Ik kijk er enorm naar uit. We zullen binnenkort weer van het leven kunnen genieten, maar eerst moeten we gezond zijn."