Tiesj Benoot: "Heb nog wel zin in Ronde, maar geen afgezwakte versie"

  Tiesj Benoot verkeerde in bloedvorm in Parijs-Nice en toen viel alles stil in de wereld. Met de nieuwe data voor de topkoersen heeft hij opnieuw een doel gevonden. "Maar we kunnen toch niet koersen tot Kerstmis?"

  "Het is goed om nu zekerheid te hebben of toch een soort houvast", zegt Tiesj Benoot aan Sporza. "Maar er zijn ook nog altijd vraagtekens: zal de Tour wel effectief doorgaan en wat met de andere wedstrijden?"

   

  "Als we na de Tour en het WK ook nog een volwaardige Giro en Vuelta moeten krijgen, dan wordt het bijna koersen tot Kerstmis. Je kunt toch geen grote ronde organiseren in november en dan verwachten dat de renners in januari weer aan hun seizoen beginnen?"

   

  Benoot was gepland voor de Tour en denkt niet dat dat nu zal veranderen. "Ik heb ook nog wel zin in de Ronde van Vlaanderen, maar dan hoop ik wel dat het met een volwaardig deelnemersveld is en geen afgezwakte versie."

   

  Wie straks een voordeel zal hebben in de Tour is moeilijk uit te maken. "Ik ben zelf iemand die goed presteert na een lange trainingsperiode. Dit jaar was de Omloop mijn eerste koers en ik was al meteen goed."

   

  "Maar je zit ook met het verschil in voorbereiding. Er zullen misschien andere verhoudingen naar boven komen. Zo wordt het wat het WK trainen. Al denk ik dat de goeie klimmers wel zullen bovendrijven."