Vrouwenploeg Club Brugge krijgt naam van "Moeder van de Spionkop"

  De vrouwen van Club Brugge steken letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje.

  Club Brugge wil zijn vrouwenploeg beter in de markt zetten en doet dit met een "rebranding": Club YLA is de nieuwe naam én een nieuw (kleding)merk. YLA is een eerbetoon aan Yvonne Lahousse, de "moeder van de spionkop" in Brugge.

  Zeg straks niet meer "de vrouwen van Club Brugge", maar zeg wel nog "Club YLA". Ofwel Club Yvonne Lahousse. Blauw-zwart steekt zijn team in een nieuw jasje (letterlijk en figuurlijk) naar aanleiding van het Canvas-programma Meer vrouw op straat van Sofie Lemaire.

   

  "We willen hiermee Yvonne Lahousse eren, een van de sterke vrouwen in de Brugse geschiedenis", leg Club uit. "Yvonne, beter bekend als "Vonne van de spionkop" stond mee aan de wieg van de Spionkop op De Klokke. “De Moeder van de Spionkop” was zelfs zo fanatiek, dat ze daags voor haar bevalling nog achter het doel stond."

   

  Samen met de nieuwe naam en bijbehorende kledinglijn is er ook een sportief project om de vrouwen van Club Brugge beter op de kaart te zetten. Club kiest hierbij resoluut voor de jeugd. "Wij focussen op de West Flames: meisjes die bij hun eigen club in een jongensteam spelen en die bij Club Brugge op nationaal en internationaal niveau wedstrijden tegen andere teams kunnen spelen."