Amerikaan wint Gouden Rol Toiletpapier door 63 uur te lopen

  De prachtige trofee.

  "Blijf sporten", dat advies nam de Amerikaan Michael Wardian wel erg letterlijk. Hij bleef 63 uur op een rij 6,7 kilometer lopen. Goed voor een totale afstand van 422 kilometer. Hij deed het niet voor niets want hij won zo de "Quarantine Backyard Ultra" met als prijs een rol toiletpapier.

  De uitzonderlijke race begon op 4 april met meer dan 2.500 lopers uit 50 verschillende landen. De opdracht: elk uur 6,7 kilometer lopen. Wie dat het langst kon volhouden, won. Om het allemaal veilig te houden liep iedereen thuis op een loopband of op een klein parcours in de tuin of voor zijn deur. Deelnemers konden elkaar zien via de app Zoom.

   

  Het werd uiteindelijk een tweestrijd tussen Michael Wardian en de Tsjech Radek Brunner. Maar die moest uiteindelijk opgeven omdat hij zijn loopband niet meer aan de praat kreeg. De prijs was volgens de organisatie bijzonder waardevol: een rol toiletpapier.

   

  "We zijn allemaal van elkaar gescheiden, maar dit heeft ons op een of andere manier toch samengebracht", zei de winnaar.

  Opgelet, laat je zeker inspireren door deze knotsgekke prestatie, maar aap deze ultralopers niet na. Experts waarschuwen dat wie dit niet gewend is, geen extreme inspanningen moet doen. Dat zet veel druk op je immuunsysteem. Blijf bewegen, maar doe niet zot.

  De finale van de onwaarschijnlijke race

  De boodschap van de winnaar