KBVB licht stopzetting competitie toe bij UEFA: "Plooien zijn al gladgestreken"

  Bondsvoorzitter Mehdi Bayat.

  De Belgische voetbalbond KBVB is van plan om het Uitvoerend Comité van de Europese voetbalbond ervan te overtuigen dat de stopzetting van de competitie de juiste keuze was. UEFA-voorzitter Ceferin dreigde de voorbije dagen met sancties voor de Belgische clubs.

  Aleksander Ceferin sprak harde taal na de beslissing van de Pro League om nu al een punt te zetten achter het seizoen 2019-2020: "De Belgische clubs kunnen hun Europese tickets verliezen als ze hiermee doorgaan."

   

  Bondsvoorzitter Mehdi Bayat had vrijdag al een "constructief onderhoud" met Ceferin, waarin "de plooien werden gladgestreken". "De intentie werd uitgesproken om samen tot een oplossing te komen", legt hij uit.

   

  "Het voorstel van de afhandeling van de Belgische competitie zal worden toegelicht aan het Uitvoerend Comité van de UEFA. Daarnaast spreken we ook onze steun uit voor de aanpak van UEFA om solidair uit deze crisis te komen." Ceferin verweet België een gebrek aan solidariteit door nu plots cavalier seul te spelen.