Britse minister van Volksgezondheid: "Premier League-spelers moeten inleveren"

  Matt Hancock

  Matt Hancock

  De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock heeft de Premier League-voetballers opgeroepen om een loonverlaging te accepteren. "Iedereen moet zijn steentje bijdragen in de coronacrisis", klinkt het.

  Voetbalclubs in heel Europa moeten momenteel bezuinigen door de coronacrisis. Bij enkele clubs namen de spelers zelf al het initiatief om loon in te leveren, maar de Premier League - waar veel spelers toch een dikbelegde boterham verdienen - blijft voorlopig wat achter.

   

  Bij enkele clubs leeft het gewone personeel nu van een uitkering die betaald wordt door de belastingbetaler, terwijl de voetballers nog steeds hun volledig salaris krijgen. "Iedereen moet zijn steentje bijdragen, ook de voetballers in de Premier League", reageert minister van Volksgezondheid Matt Hancock.

   

  "Veel mensen maken opofferingen. Het eerste wat Premier League-spelers zouden kunnen doen, is een loonsvermindering accepteren."