Kijk vanavond naar De Stig op Eén, de docufilm over "inspirator" Stig Broeckx

  Iedereen kent het beklijvende verhaal van Stig Broeckx. De renner werd in 2016 voor dood opgeraapt na een val in de Ronde van België. Hij liep een zwaar hersentrauma op en lag maanden in een diepe coma. Hij zou nooit meer wakker worden, lopen, fietsen, praten, maar Stig doet het opnieuw allemaal. Eric Goens goot zijn revalidatie in een documentaire. Die kunt u vanavond op Eén bekijken om 21.25u.

  Begin maart ging De Stig in première in de Belgische filmzalen, in het bijzijn van Broeckx, zijn familie en vrienden. De onfortuinlijke renner, die in mei 30 jaar wordt, is een inspiratiebron voor velen. "Ik wil ook mensen inspireren en motiveren, maar dat is niet vanzelfsprekend."

   

  Weinigen gaven kansen op herstel, hij moest alles opnieuw leren, maar Broeckx zette door. Vanavond beleeft de docufilm van 1,5 uur over zijn wederopstanding zijn première op tv. Afstemmen om 21.25u op Eén.

  "Als het goed zit in het kopje, volgt de rest wel"

  Bekijk een voorsmaakje van de film in het Journaal:

  Broeckx en Goens op de première van de film in het Journaal:

  Er is ook een boek met Broeckx' verhaal: "Zeg nooit nooit"

  Er verscheen niet alleen een documentaire, maar ook een boek over Broeckx. "Zeg nooit nooit", is van de hand van Thijs Delrue. "Het werd een genuanceerd verhaal, met een positieve boodschap."