Ronaldo en co. leveren (deel van) hun loon in, Juve bespaart 90 miljoen euro

  Juventus is de competitieleider in Italië.

  De spelers en coaches van voetbalclub Juventus staan voor de rest van dit seizoen een deel van hun loon af. Het akkoord tussen spelers en club moet ervoor zorgen dat de Italiaanse eersteklasser zo'n 90 miljoen euro kan besparen.

  Italië is enorm hard getroffen door het coronavirus. Het ziet er dan ook niet naar uit dat er snel opnieuw gevoetbald zal worden in de Serie A. 

   

  Het bestuur van Juventus bereikte vandaag een akkoord met de spelers en technische staf van de club om (een deel van hun) loon af te staan voor de maanden maart, april, mei en juni. Vedette Cristiano Ronaldo, dé grootverdiener bij Juventus, "verliest" daardoor ongeveer 4 miljoen euro.

   

  Het akkoord zorgt er wel voor dat de Italiaanse competitieleider zo'n 90 miljoen euro kan besparen in volle crisisperiode. "We willen onze spelers en coaches bedanken voor dit gebaar. Het is een moeilijke periode voor iedereen."

   

  "Als de resterende wedstrijden van dit seizoen toch nog gespeeld zullen worden op een later tijdstip, zullen we met de spelers en coaches opnieuw onderhandelen over hun vergoeding."

  Tweet van Juventus: