Veel renners nemen rust: "Vervelend dat er nog geen beslissing is over Ronde en Roubaix"

  Er heerst veel onduidelijkheid in het wielerpeloton.

  Net als voor iedereen is het ook voor de wielrenners een vreemde periode. "Maar we willen snel duidelijkheid over de rest van het voorjaar", zegt Tim Declercq.

  De volksgezondheid is dezer dagen ook voor de wielrenners de hoofdzaak. Tot en met 3 april wordt er niet gekoerst. Maar de beslissing over de Ronde van Vlaanderen en de andere voorjaarskoersen laat op zich wachten.

   

  "We willen daar eigenlijk zo snel mogelijk duidelijkheid over hebben", zegt Tim Declercq. "Zolang er nog niet beslist is dat de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix afgelast zijn, leven we wat in onzekerheid."

   

  "Als alle voorjaarskoersen afgelast zullen worden, zouden de organisaties dat beter allemaal tegelijkertijd doen. Dan weten we eindelijk waar we aan toe zijn en hoe we onze (trainings)dagen de komende periode moeten inplannen. Nu is het een beetje een vervelende situatie."

  Zelf doet Declercq het wat rustiger aan deze week. "Ik zal de komende dagen in elk geval niet te veel op mijn fiets kruipen."

  Tim Declercq was uitstekend begonnen aan het voorjaar.

  Campenaerts: "Straks een maand op de rollen trainen"

  • Victor Campenaerts: "We houden er rekening mee dat we rond 1 juni weer zullen kunnen koersen. Daarom neem ik nu een weekje rust zodat ik de mentale batterij wat kan opladen. Vanaf volgende week zal ik dan een maand op de rollen trainen. Er zal waarschijnlijk toch een totale lockdown komen."

  • Edward Theuns: "Ik doe het nu ook een weekje rustig aan, zonder training. Ideaal om mijn duim te laten genezen. Door deze bijzondere situatie doe ik nu ook wat praktische zaken (bijvoorbeeld betalingen) waarvoor ik anders geen tijd zou hebben. We weten niet wanneer onze eerstvolgende koersen zijn, dat maakt het allemaal wat moeilijk."