Thibaut Courtois klopt Stoffel Vandoorne in online F1-race

  0 / 0

  Thibaut Courtois kan meer dan alleen maar keepen. De doelman van Real Madrid nam deel aan een all-star wedstrijdje op het F1-circuit van Australië. Niet in een echte wagen, maar wel achter zijn computer. Courtois werd 11e en hield zo onder anderen Stoffel Vandoorne achter zich (15e).

  Wereldwijd zijn bijna alle sportwedstrijden geannuleerd en dus wordt er gezocht naar alternatieven. Virtuele sporten kunnen dat gat misschien opvullen. Zo werd er vandaag "Not the Aus GP" gereden, een onlineversie van de Australische Grote Prijs Formule 1.

   

  Niet alleen getrainde e-sporters stonden aan de start, ook F1-rijder Lando Norris (McLaren), reserverijder Stoffel Vandoorne (Mercedes) én Rode Duivel Thibaut Courtois (Racing Point). De 20 deelnemers werkten eerst kwalificaties af, de echte race duurde 29 rondjes. 

   

  Norris was er duidelijk het best mee weg en werd 6e achter de e-sporters. Stoffel Vandoorne ging pas gisteren een spelcomputer kopen, maar zijn begin was veelbelovend. Hij werd 9e in de kwalificaties en lag even in 5e positie, maar zijn scherpe rijstijl brak hem zuur op in de virtuele wereld. Na bestraffingen zakte hij weg. Vandoorne, die trouwens net als in het echt voor Mercedes reed,  werd 15e.

   

  En Thibaut Courtois? Die kwam meer dan behoorlijk voor de dag. De doelman startte na de kwalificaties op P14 en werd uiteindelijk 11e.

  De uitslag van de race:

  Kijk hier nog eens naar de wedstrijd:

  Kijk mee aan boord van Stoffel Vandoorne: