Parijs-Nice vanaf nu "achter gesloten deuren": "Gelieve de regels te respecteren"

  Bij de start werden nu al veiligheidsmaatregelen ingebouwd.

  De organisatie van Parijs-Nice scherpt de maatregelen aan door het coronavirus. In een mededeling gaat het over koersen "achter gesloten deuren". 

  Door de coronaheisa rond de Italiaanse koersen werd vorige week nog een beetje lacherig gedaan over het principe van "koersen achter gesloten deuren", maar organisator ASO probeert nu wel een concrete invulling te geven aan het begrip.

   

  ASO neemt die beslissing na een nieuwe richtlijn van het Franse ministerie van Sport. Gisteren werd beslist dat bijeenkomsten met meer dan 1.000 aanwezigen verboden zijn.

   

  Organisator ASO stapt over naar Parijs-Nice "achter gesloten deuren". Bij de start en de finish wordt de aanwezigheid en nabijheid van toeschouwers streng beperkt. Bij de startplaats wordt een barrière of bufferzone van 100 meter ingebouwd, bij de aankomst 300 meter.

   

  "We vragen aan de wielerfans om deze richtlijnen te respecteren", klinkt het in de mededeling. "Ook al botst dit met de traditionele bereikbaarheid van de wielersport."

   

  Het reglement van het Franse ministerie van Sport zou tot 15 april van kracht zijn. Of dit ook een invloed zal hebben op andere Fransen koersen zoals Parijs-Roubaix (12 april), is voorlopig niet duidelijk.