Niet iedereen heeft de coronamaatregelen in de JPL goed begrepen

  Elleboogjes en vuistjes tussen coaches, Bongonda knuffelt Genk-fans in Oostende.

  Het is al corona wat tegenwoordig de klok slaat én de maatregelen ertegen. Ook de Pro League vaardigde in de aanloop naar de 29e speeldag voorzorgsrichtlijnen uit: onder meer geen handen schudden en fans hebben beter geen contact met de spelers. Sommigen hadden die maatregelen goed onthouden, anderen iets minder.

  Vuistjes, handshake én knuffels in Luik

  Het scheidsrechterstrio in Luik had de maatregel "geen handen schudden" goed begrepen, dus wilden ze Standard-aanvoerder Mehdi Carcela geen hand geven, maar wel een vuistje. Na de plichtplegingen voor de aftrap zijn STVV-kapitein Jordan Botaka en ref Frederik Geldhof even het noorden kwijt en volgt er een handshake. Carcela houdt het opnieuw bij vuistjes. Waarna de 2 aanvoerders alle voorzorgen achter zich laten en elkaar een knuffel geven.

  Bongonda viert zijn 1-2 met de fans

  De Pro League geeft de fans ook mee dat contact met hun helden niet wenselijk is. Maar Bongonda draait die rollen niet om: de middenvelder van Genk viert uitbundig zijn 1-2 in Oostende in de armen van enkele Genk-supporters langs de lijn.

  Terwijl 2 Oostende-fans het virus wél ernstig nemen

  Coaches Clement en Storck geven vuistjes in Brugge

  Thorup en Belhocine gaan in Gent voor een elleboogje

  Meer opvallend nieuws van de voorbije speeldag:

  Ondertussen in Italië: