Eersteklassers nemen Corona-maatregelen: "Straks krampen in de armen"

  Spelers aan de ene kant, reporters aan de andere.

  Een meter afstand tussen interviewer en speler, dat is een van de maatregelen die de Pro League oplegt aan haar clubs door de Corona-crisis. Sporza-reporter Bert Sterckx ziet bij KV Mechelen dat dit in de praktijk best ver is. 

  Er wordt dit weekend gevoetbald in België, en dat ondanks de dreiging van het Corona-virus. De Pro League roept de clubs wel op om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen.

   

  Zo zal er bijvoorbeeld voor de match geen hand gegeven worden aan de scheidsrechter of aan de kapitein van de andere ploeg. De pers moet dan weer een meter afstand bewaren bij de interviews. Hoe dat er in de praktijk uitziet, toont Bert Sterckx op Twitter. Onze Sporza-reporter vreest voor krampen in de armen. 

  De aanbevelingen voor het publiek

  • Wie zich ziek voelt of koorts heeft, blijft dit weekend thuis en moedigt zijn favoriete team aan via de live uitzendingen, clubkanalen, sociale media...We willen het risico op besmetting minimaliseren.
  • Rechstreeks contact (handen schudden, kussen, omhelzingen,...) wordt afgeraden.
   Het spreekt voor zich dat wie hoest of niest de mond en neus bedekt.
  • Was de handen regelmatig.
  • Contact met spelers is op dit ogenblik niet wenselijk. We vragen fans daarom om in deze periode spelers niet meer om handtekeningen, handshakes, selfies, shirts, te vragen.