WK biatlon: Frankrijk wint estafette bij de mannen, België is 19e

  De Franse biatleten en hun staf vieren de wereldtitel.

  Op het WK biatlon in het Italiaanse Antholz-Anterselva is de Belgische mannenploeg als negentiende geëindigd in de 4x7,5 km aflossing. De laatste Belgische biatleet werd op een ronde gezet door de Franse winnaars.

  Frankrijk kroonde zich tot wereldkampioen op de estafette. Het Franse kwartet hield de Noorse favorieten en Duitsland achter zich. Rusland, met de geviseerde wereldkampioen Alexander Loginov, viel net naast het podium.

   

  Florent Claude, Thierry Langer, Tom Lahaye-Goffart en Pjotr Dielen eindigden met dertien schietfouten en een dubbelronde nog net in de top twintig. Slotloper Dielen werd net na zijn laatste schietbeurt wel uit koers gehaald, omdat hij op een ronde was gezet. Er stonden 27 landen aan de start.

  Na de estafettes zit het WK biatlon erop voor de Belgische biatleten, want morgen komt geen van hen aan de start van de massastart. Florent Claude tekende voor de beste resultaten met de 25e plaats op de 20 kilometer, de 32e op de achtervolging en de 34e op de sprint.

   

  Claude werd ook samen met Lotte Lie ook 20e op de gemengde estafette. De beste individuele uitslag van Lie was haar 45e plaats op de 15 kilometer.