Djokovic stelt zijn perfecte tennisser samen (en kiest voor de backhand van Goffin)

  David Goffin en Novak Djokovic.

  Novak Djokovic (32) benadert misschien zelf wel de perfectie op een tennisterrein, maar de Serviër kreeg de uitdaging om zijn ideale speler te boetseren. David Goffin (29) staat op het lijstje van professor Djokovic.

  Het filmpje met Novak Djokovic werd eind november opgenomen door de organisatie van de Daviscup en werd nu pas vrijgegeven.

   

  De Serviër kreeg de vraag om zijn ideale speler samen te stellen. De lijst met (beperkte) ingrediënten kwam uit de spelers die deelnamen aan de vernieuwde finale van de Daviscup.

   

  Aangezien Roger Federer niet speelde met Zwitserland, viel de Zwitserse grootmeester uit de boot. David Goffin kwam met België wel in actie en werd niet over het hoofd gezien door schepper Djokovic.

   

  De Serviër kiest bij zijn ideale backhand voor de slag van Goffin. "Ik houd erg van zijn tweehandige backhand."

   

  "Hij houdt ervan om de bal vrij vroeg te nemen, wat hem in staat stelt om het spel te dicteren. Hij mist erg weinig met zijn backhand. Het oogt zeer naturel. Zijn backhand is een van zijn beste wapens", prijst Djokovic, die ook bij het voetenwerk aan onze landgenoot denkt.

  De forehand? De service? De mentaliteit? Bekijk hier wie Djokovic nog kiest