Schuilt er een basketbalcommentator in Wout van Aert? "Ging vroeger altijd naar Sarah kijken"

  Wout van Aert pikte gisteravond de eerste kwalificatiematch van de Belgian Cats mee in Oostende. Een opvallende gast, zegt u? Toch niet. Zijn vrouw Sarah De Bie speelde in haar jeugdjaren basketbal en daar ging Wout vaak naar kijken. Het bracht hem duidelijk het nodige spelinzicht bij.

  Tijdens de rust van de match tussen België en Canada haalde Carl Berteele wielrenner en veldrijder Wout van Aert voor zijn microfoon. Het gesprek ging deze keer niet over de koers, maar over het basketbal.

   

  "In het begin van de match speelde Canada sneller en efficiënter, maar de Belgen hebben zich herpakt", zo analyseert Van Aert de match alsof hij nooit anders gedaan heeft.

   

  "Ik denk dat de Cats net op tijd wakker geschoten zijn en dat ze het in de 2e helft nog kunnen rechtzetten. In het begin heeft Kim Mestdagh een aantal driepunters gemist, iets wat cruciaal was. Zij moet samen met Emma Meesseman voor de punten zorgen. Doen ze dat in de tweede helft zoals op het einde van het tweede quarter, dan komt het goed." Uiteindelijk verloren de Cats wel de partij.

  "Eindelijk de kans om een match op wereldniveau te zien"

  Het mag duidelijk zijn: het is niet de eerste keer dat Wout van Aert naar een basketbalmatch kijkt. En dat heeft alles te maken met het verleden van zijn vrouw Sarah. 

   

  "Ik ben liefhebber van het basketbal. Mijn vrouw Sarah heeft altijd basketbal gespeeld in haar jeugd. Nu hebben we eindelijk eens de kans om een match op wereldniveau te zien vlakbij huis. Dat konden we niet laten schieten."

   

  "Ik ging vroeger vaak naar Sarah kijken, dus ik begrijp het spelletje wel een beetje. Uit die tijd weet ik dat een wedstrijd heel snel kan kantelen. Ik bekijk het dan ook altijd positief, het heeft geen zin om te wanhopen."

  Een opmerkelijke gast:

  Bekijk het verslag van de match: