NBA-kampioen Toronto vestigt clubrecord met 12e zege op een rij

  Pascal Siakam dunkt 2 van zijn 25 punten door de korf.

  Nu de reguliere competitie in de NBA stilaan zijn eindfase nadert, is uittredend kampioen Toronto helemaal op kruissnelheid gekomen. Tegen de Indiana Pacers flirtten de Raptors wel lange tijd met een eerste nederlaag in 12 matchen.

  Het duurde een tijdje voor de Toronto Raptors hun kampioenenkater hadden verdreven en het vertrek van sterspeler Kawhi Leonard hadden verteerd, maar de laatste weken draaien de Raptors als een tierelier.

   

  Ook tegen de Indiana Pacers maakte het trio Lowry (32 punten), Ibaka (30 punten) en Siakam (25 punten) brokken. Toch kwam hun ongeslagen reeks in gevaar, onder meer dankzij een waanzinnig 2e kwart (43 punten) van de Pacers. Vanuit een nagenoeg kansloze positie kwamen de Raptors toch nog terug.

   

  Indiana ging de slotminuut in met een 116-118-voorsprong, maar een driepunter van Ibaka maakte alsnog het verschil voor de Canadezen. De laatste tegenstoot van de Pacers eindigde met een gemiste driepunterpoging van Oladipo.

   

  In de stand houdt Toronto dankzij de zege de Boston Celtics af in de strijd om de 2e plaats in het Oosten. Leider Milwaukee heeft wel nog altijd een straatlengte voorsprong.

  Samenvatting van Toronto-Indiana

  Uitslagen van 5 februari

  • LA Clippers - Miami Heat 128-111
  • Detroit Pistons - Phoenix Suns 116-108
  • Boston Celtics - Orlando Magic 116-100
  • Brooklyn Nets - Golden State Warriors 129-88
  • Toronto Raptors - Indiana Pacers 119-118
  • Minnesota Timberwolves - Atlanta Hawks 120-127
  • Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 109-103
  • Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 107-121
  • Utah Jazz - Denver Nuggets 95-98