Cross in Niel wordt geen Superprestige-veldrit, wel DVV Trofee

  Mathieu van der Poel won dit seizoen in Niel.

  Stapje per stapje krijgt de veldritkalender voor volgend seizoen vorm. Organisator Golazo laat weten dat de veldrit in Niel na de stoelendans wordt opgenomen in de DVV Trofee. De Koppenbergcross wordt op 31 oktober gereden.

  De kalender van de nieuwe Wereldbeker werd vorige vrijdag uit de doeken gedaan, maar het volledige veldritmenu is nog niet helemaal vrijgegeven. Organisator Golazo laat alvast weten dat de DVV Trofee in 2020-2021 geopend wordt met de Koppenbergcross.

   

  Die zal in 2020 uitzonderlijk op zaterdag 31 oktober georganiseerd worden en niet zoals gebruikelijk op 1 november. "1 november is een zondag waarop een Wereldbekercross (Overijse) plaatsvindt. Vanaf 2021, wanneer 1 november niet op een zondag valt, keert de Koppenbergcross terug naar zijn vertrouwde stek op 1 november", klinkt het.

   

  Nog opvallend: vrijdag werd gecommuniceerd dat de veldrit in Niel wordt opgeslokt door de Superprestige, maar dat bericht was blijkbaar foutief. "De Jaarmarktcross - een oerklassieker - maakt op 11 november zijn rentree als klassementscross, tot grote tevredenheid van de gemeente Niel." Dat zal gebeuren in de DVV Trofee.

   

  17 veldritten blijven in de portefeuille van Golazo en SportID. Het gaat om Eeklo, Pelt, Leuven, Beringen, Oudenaarde, Niel, Hamme, Kortrijk, Zonhoven, Antwerpen, Ronse-Kluisbergen, Sint-Niklaas, Namen, Loenhout, Bredene, Baal en Brussel. Zonhoven, Antwerpen en Namen treden toe tot de Wereldbeker. Er zijn ook samenwerkingsakkoorden met Meulebeke, Kruibeke, Maldegem, Essen en Lille.

   

  "Het enige dat nu nog moet gebeuren, is het exact toewijzen van de data aan enkele crossen die in de nieuwe kalender hun vertrouwde datum niet konden behouden”, vult Christophe Impens van Golazo aan.

   

  “We zoeken samen met de lokale overheden en de Belgische Wielerfederatie (KBWB) nu snel naar de best mogelijke data binnen wat ons is toegewezen. Als dat rond is, kunnen we
  onze volledige veldritkalender voor 2020-2021 bekendmaken.”