Van der Poel: "Ik heb de perfecte race gereden"

  Van der Poel

  "Dit was een van de zwaarste crossen die ik al gereden heb."

  Mathieu van der Poel drukte alle Belgische hoop in de eerste ronde van het WK veldrijden al de kop in. "Toen ik snel een kloof had, kreeg ik vleugels."

  De regen had van het parcours een modderbad gemaakt. "Dat is in het voordeel van de Belgen", hoorde je vooraf. "Maar eigenlijk was ik zelf ook tevreden met de staat van het parcours, want nu werd het een echte conditiecross", vertelt Van der Poel. "Er was weinig tactiek aan."

   

  "Dit was een mijn beste dagen van het seizoen in een van de zwaarste crossen die ik ooit al gereden heb. Op het einde waren die bruggen bijna te zwaar om op te rijden. Ik had af en toe ook schrik om te veel kracht op mijn pedaal te zetten, om mijn fiets niet kapot te maken. Ik heb nog nooit zo voorzichtig rondgereden."

   

  "Het parcours maakte er ook een eerlijke race van en dat is op het WK altijd het beste. Ik voelde me echt sterk. Toen ik in de eerste ronde al een kloof had, kreeg ik vleugels. Ik heb de perfecte race gereden. De emotie is wel minder dan bij mijn vorige wereldtitels, nu is het meer euforie."

  En nu op naar de weg: "Wellicht rijd ik ook de Omloop"

  Mathieu van der Poel neemt nu een weekje rust en trekt zich dan weer op gang om ook de wegkoersen te veroveren. "Ik heb er wel zin in. Ik pik er niet echt één koers uit, ik wil vooral over de hele lijn goed zijn. Ik heb ook iets meer ervaring dan vorig jaar."

   

  Van der Poel begint opnieuw in de Ronde van de Algarve. "Daarna rijd ik normaal gezien de Omloop, al is dat nog niet 100% zeker. En daarna volgende Italiaanse koersen (Strade Bianche en Milaan-Sanremo). Een grote ronde wordt wellicht pas voor 2021. Wellicht worden we niet uitgenodigd voor de Vuelta en daar zou ik niet echt rouwig om zijn, want ik wil wel eens een langere vakantie."

  Pidcock: "Ik was de hele week ziek"

  Tom Pidcock was in de wolken met zijn 2e plaats. "Ik ben vandaag de op 1 na beste veldrijder ter wereld. Dat is niet te geloven", reageerde de 20-jarige Brit.

  Pidcock werd 2e door weg te rijden van 5 Belgen. "Ik had sterke benen. En ik dacht: “We zullen eens zien waar ik uitkom, als ik versnel.""

   

  "Ik moest nog 5 rondes doen, maar ik kon mijn inspanning doortrekken omdat mijn benen zo goed waren. Ik was wel verrast, want ik was de hele week ziek. Ik heb nauwelijks op de fiets gezeten de laatste dagen. Misschien moet ik dat wel vaker doen."

   

  Het was Pidcocks 1e WK bij de eliterenners. "Ik kon het mezelf gemakkelijk gemaakt hebben en bij de beloften gestart zijn. Maar ik wou bij de eliterenners rijden en ik sta meteen op het podium. Dat is fantastisch."