Vrouwen van Zulte Waregem treden toe tot de Super League

  Zulte Waregem wordt volgend seizoen de 7e club die mee zal draaien op het hoogste niveau van het Belgische vrouwenvoetbal. "Hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid op in het Belgische voetballandschap."

  De Super League, het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal, is al jaren een mager beestje qua bezetting. Dit seizoen doen er met Anderlecht, Club Brugge, Standard, AA Gent, Genk en OH Leuven maar 6 teams mee.

   

  Omdat de vrouwenwerking van Zulte Waregem in 2020 10 jaar bestaat, vond de club het moment rijp om ook die stap naar het topniveau te zetten. "Dit is hét moment om onze grenzen te verleggen."

   

  "Zulte Waregem wil als familiale en ambitieuze club zijn verantwoordelijkheid opnemen in het Belgische voetballandschap. Enerzijds om de aanstekelijke opmars van het nationale vrouwenvoetbal te ondersteunen vanaf de eerste rij en anderzijds om onze leden, partners en supporters de beleving te bieden van het hoogste niveau."

   

  Tot nu toe was Zulte Waregem actief in Dames A, de op één na hoogste afdeling. Nu wordt dus een licentie aangevraagd voor de Super League. "De uitdaging wordt om net als bij de mannen de sportieve challenger te worden van de G5."