Belgische achtervolgingsploeg ziet Annelies Dom uitvallen met blessure

  Annelies Dom is op training zwaar ten val gekomen op de Eddy Merckx-piste in Gent. Ze liep een vleeswonde op en mist daardoor de Wereldbeker in Milton (23-24 januari) met het Belgische achtervolgingskwartet.

  Annelies Dom is een vaste waarde in de Belgische ploegenachtervolging, die droomt van een ticket voor de Olympische Spelen.

   

  In Gent stoomde Dom zich klaar voor de Wereldbeker in Milton (Canada). Maar een valpartij gooit nu roet in het eten.

   

  "Ik was net aan het bekomen van een intensieve test toen ik onoplettend tegen de balustrade van de piste terechtkwam”, vertelt Dom. “Mijn stuur klapte om en boorde zich door mijn rechterdij. Een dom ongeval, maar wel een met vervelende gevolgen.”

   

  Dom werd overgebracht naar het AZ Jan Palfijn waar de eerste zorgen werden toegediend. De huidwonde ter hoogte van de brede zijspier (musculus vastus lateralis) werd gehecht. Fietsen is de komende weken uitgesloten.

   

  “Ik zal de conditie wat op peil moeten houden met alternatieve cardiotraining. Ik blijf hoopvol voor de rest van het seizoen. Met wat geluk haal ik nog het WK in Berlijn van eind februari. Indien niet, dan hoop ik dat mijn invalster het uitstekend doet", zegt Dom.

  "We staan er voorlopig goed voor om ons te kwalificeren voor de Spelen in Tokio. Ik wil er absoluut heen. Ik blijf optimistisch.".