Joachim Van Damme beantwoordt vragen van Sporza-surfers: "Vossen mag komen"

  Joachim Van Damme

  Op onze Instagram-pagina konden Sporza-fans gisteren hun vragen stellen aan KV Mechelen-speler Joachim Van Damme. Onze reporters in Spanje schotelden de middenvelder vervolgens jullie vragen voor op de winterstage van KVM. Lees hier wat Van Damme allemaal te vertellen had.

  "Van mij mag Jelle Vossen naar KV Mechelen komen"

  • Mag het volledige interview in het plat Bevers? "Ik denk dat dat zal moeten, want anders wordt het moeilijk."

  • Wil je ooit naar een club in het buitenland? "Niet speciaal. Ik heb wel ambitie, maar momenteel voel ik me goed in Mechelen en wil ik proberen Play-off I te halen."

  • Wat was bij KV Mechelen het mooiste van 2019: promotie naar 1A of de beker winnen? "Dat is een moeilijke, maar ik denk toch de beker. Dat was echt wel subliem, omdat het niet verwacht was, terwijl de promotie, dat moést. Voor iedereen met een hart voor KV Mechelen zal dat een heel speciale dag blijven."

  • Zou Jelle Vossen een meerwaarde zijn voor KV Mechelen? "Dat denk ik wel. Hij heeft al zoveel doelpunten gemaakt in België en het buitenland. Jelle zou absoluut een meerwaarde zijn voor KV Mechelen. Van mij mag hij komen."

  • Is Wouter Vrancken zo'n goeie trainer of heeft hij geluk met zo'n goeie spelersgroep? "Geluk dwing je altijd een beetje af. Ik denk dat de coach zijn kwaliteiten al bewezen heeft. Niet alleen qua resultaten, maar ook qua standvastigheid binnen de ploeg. Ik denk dat het een goeie trainer is."

  "Ik denk dat Wouter Vrancken een goeie trainer is." - Joachim Van Damme

  "Ik mis De Witte meer dan Matthys. Sorry, Tim"

  • Heb je een ritueel voor de wedstrijd? "Ik ben niet bijgelovig. Ik doe eigenlijk niks speciaals."

  • Wie mis je het meest bij KV Mechelen: Seth De Witte of Tim Matthys? "Seth mis ik het meest. Sorry, Tim. Seth is echt een goeie vriend. We hebben samen al wat meegemaakt. Hij zal altijd wel mijn "broereman" blijven. In mijn hart zal hij altijd blijven zitten."

  • Hoe belangrijk was Philippe Clement voor jou in je carrière en waarom? "Ik denk dat Jonas Ivens op dat moment nog iets belangrijker was voor mij. Hij heeft me fysiek volledig klaargestoomd. Maar in die twee maanden dat Clement nog in Beveren was, heeft hij me wel de kans gegeven om weer te proeven van het eersteklassevoetbal en me volledig bij de groep betrokken, terwijl ik eigenlijk nog geen meerwaarde kon zijn. In die zin was hij wel belangrijk en daarvoor moet ik hem dankbaar zijn."

  • Hoe heeft minivoetbal jou veranderd als speler? "Minivoetbal was eigenlijk zonder contact spelen en dat was ik niet gewoon. Daar hebben ze in het begin wel over geklaagd. Ik zal niet zeggen dat ik er technischer door geworden ben, maar ik ben wel simpeler gaan voetballen.

  • Wat is je favoriete café in Beveren? "In Beveren kom ik niet meer zo vaak. Als ik nog op café ga, dan is het in het Sleutelhof in Vrasene. Café Tipiek? Dat was vroeger, toen ik 16 was, maar die is intussen al failliet. Omdat ik er niet meer kom? Die kans is groot (lacht)."

  Joachim Van Damme en Seth De Witte zijn boezemvrienden.

  Bekijk het vragenrondje met Joachim Van Damme: