Eli Iserbyt verzilvert seizoen met verbeterd contract: "Alles zit erin"

  Eli Iserbyt

  Begin dit seizoen stapelde Eli Iserbyt de successen op.

  Eli Iserbyt en Pauwels Sauzen - Bingoal zullen ook de komende seizoenen samenwerken. Het team heeft het contract van de 22-jarige crosser opengebroken, opgewaardeerd en met 3 jaar verlengd: tot eind 2024. "We hebben redelijk lang onderhandeld, maar het is het allemaal goed gekomen", reageert Iserbyt.

  Eli Iserbyt maakte begin dit seizoen optimaal gebruik van de afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Zonder de grote 2 schreef hij maar liefst 7 crossen op zijn naam. Daarna kende de 22-jarige renner een dip, maar de laatste wedstrijden ziet u hem weer aan het front.

   

  Die prima prestaties verzilvert Iserbyt nu met een nieuwe en verbeterde arbeidsovereenkomst. De jonge veldrijder doet er 3 seizoenen bij en ligt nu tot eind 2024 onder contract bij Pauwels Sauzen - Bingoal, de ploeg van Jurgen Mettepenningen.

  De zeges van Eli Iserbyt dit seizoen:

  1. Wereldbeker Iowa (VS)
  2. Wereldbeker Waterloo (VS)
  3. Polderscross Kruibeke
  4. Superprestige Gieten (Ned)
  5. Wereldbeker Bern (Zwi)
  6. Superprestige Gavere
  7. Koppenbergcross

  "Jurgen is soms een moeilijke, maar ik ook"

  "Ik zit goed en het team kwam met een mooi voorstel op de proppen. Dat ga ik niet afwijzen", reageert Eli Iserbyt net voor de avondcross in Diegem.

   

  Het nieuwe contract houdt ook rekening met een regenboogtrui bij de profs. "Alles zit erin. Het gaat over een volwaardig contract en dat was ook mijn wens, zeker omdat het om een contract van langere duur gaat", vertelt de voormalige wereldkampioen bij de beloften.

   

  "We hebben redelijk lang onderhandeld. Jurgen (Mettepenningen, red) doet soms wat moeilijk, maar ik ook. En uiteindelijk is het allemaal goed gekomen", lacht Iserbyt.

   

   "Ik ben ook niet iemand die snel verandert. Ik voel me simpelweg goed in deze West-Vlaamse en Kempense omkadering."

  Teambaas: "Zullen niet alle contracten verlengen"

  "Ik wil mijn kopmannen graag in de ploeg houden en daarom hebben we Eli Iserbyt een contract tot eind 2024 voorgeschoteld", legt Jurgen Mettepenningen uit.

   

  "Michael Vanthourenhout heeft nog een contract tot in 2023 en nu gaan we ook met Laurens Sweeck praten. Zulke jongens moet je koesteren, ik wil ze alle drie graag houden", verzekert de teambaas, die ook gaat snoeien.

   

  "Onze kern is wat groot momenteel, maar overeenkomsten zullen we niet verbreken. Op 1 maart gaan we wel enkele contracten niet verlengen. We kunnen niet iedereen houden en dat zal ik de renners in kwestie binnenkort ook vertellen."