Cristiano Ronaldo glundert al voor 6e keer op Globe Soccer Awards

  Cristiano Ronaldo

  Cristiano Ronaldo glimt van trots in Dubai.

  Cristiano Ronaldo is nog op de valreep tot Speler van het Jaar uitgeroepen. De FIFA Football Award en de Gouden Bal moest hij aan Lionel Messi laten, de Globe Soccer Award was wel weer voor hem.

  De Globe Soccer Awards is een verkiezing van de European Club Association (ECA) en Vereniging van spelersmakelaars (EFAA). Cristiano Ronaldo werd al voor de 6e keer (op 9 edities) verkozen tot Speler van het Jaar.

   

  Eerder kreeg de Portugese aanvaller van Juventus de trofee al in 2011, 2014, 2016, 2017 en 2018. Radamel Falcao (2012), Franck Ribéry (2013) en Lionel Messi (2015) zijn de andere namen op de erelijst.

   

  Ronaldo veroverde dit jaar met zijn club de Italiaanse titel en won met Portugal de eerste editie van de Nations League.

   

  In de verkiezing van Europees voetballer van het jaar, georganiseerd door de UEFA, won Virgil van Dijk. Bij de FIFA Football Awards werd Messi verkozen tot beste speler ter wereld, voor Van Dijk en Ronaldo. In de Gouden Bal-verkiezing eindigde Messi ook als eerste, gevolgd door Van Dijk en Ronaldo.

   

  De Portugees liet zich op die laatste twee gala-avonden niet zien. In Dubai was hij wel present om voor het 4e jaar op een rij en de 6e keer in totaal de prijs voor de beste speler op te halen.

  Meer prijzen:

  • Coach van het Jaar: Jürgen Klopp (Dui-Liverpool)
  • Ploeg van het Jaar: Liverpool (Eng)
  • Speelster van het Jaar: Lucy Bronze (Eng-Lyon)
  • Scheidsrechter van het Jaar: Stéphanie Frappart (Fra)
  • Revelatie van het Jaar: Joao Felix (Por-Atletico Madrid)

  Ook Romelu Lukaku was erbij in Dubai: