Preud'homme wappert te hevig en loopt al tegen 4e gele kaart aan

  Michel Preud'homme en 4e ref Wim Smet.

  Michel Preud'homme (60) vierde gisteren zijn 400e wedstrijd als T1 in de Belgische competitie. Het werd een feest in mineur, want Standard verloor met 0-1 van AA Gent, Preud'homme was ziek en de Luikse trainer staat zowaar een stapje dichter bij een schorsing.

  Voor Michel Preud'homme werd het een kerstwedstrijd om snel te vergeten. De Standard-trainer stuurde voor de wedstrijd zijn kat naar het obligate praatje voor de JPL-camera's. Preud'homme was grieperig en liet de babbel voor de topper tegen AA Gent over aan zijn assistent Mbaye Leye.

   

  Tijdens de wedstrijd nam Preud'homme wel plaats in de dug-out, met een dekentje als extra ondersteuning. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, want Preud'homme liet zich weer eens gaan toen ref Bram Van Driessche vermeend handspel van Gent-speler Jonathan David in de eigen zestien negeerde. 

   

  Preud'homme stond te molenwieken aan de zijlijn en aaide bijna vierde ref Wim Smet. Het kwam de Standard-coach op een gele kaart te staan, zijn 4e al van het seizoen. Als Preud'homme nog tegen een 5e gele prent aanloopt, is hij 1 speeldag geschorst.