Provocerende Lamkel Ze ontketent gevecht: "Het is het zot in de kop"

  Didier Lamkel Ze flikt het weer.

  Antwerp heeft Standard uit de beker geknikkerd, maar de kwartfinale eindigde met veel tumult en duw- en trekwerk na een geste van Didier Lamkel Ze. Het Antwerpse enfant terrible daagde de spionkop van Standard uit, waarna de poppen aan het dansen gingen.

  Antwerp had de bekeroverwinning op zak, maar in de slotseconden van de cupmatch op Sclessin haalde Didier Lamkel Ze (23) nog eens zijn fratsenboek boven. De Kameroener forceerde een corner en daagde het Standard-publiek ostentatief uit met enkele handgebaren.

   

  Lamkel Ze werd bekogeld met bekertjes, ging ook nog eens tegen de grond, smeerde Boljevic nog een tweede gele kaart aan en moest naar de spelerstunnel geëscorteerd worden. Daar kwam het nog tot een klein straatgevecht tussen delegaties van beide ploegen.

   

  "Hij gaat ze uitdagen. Hoe is dat nu mogelijk?", beschreef radiocommentator Peter Vandenbempt het incident op het einde van de match. "Het is toch onvoorstelbaar. Je kunt dit niet geloven."

   

  "Dit is een anticlimax met de immer voorspelbare hoofdrolspeler Lamkel Ze. Iedereen roept hem nog wat onvriendelijks toe, maar hij is zich van geen kwaad bewust. Hoe ongelofelijk dom kun je toch zijn dat je dat nu nog doet op het einde van een wedstrijd die je al lang gewonnen hebt? Het is het zot in de kop. Onvoorstelbaar."

  Beluister Vandenbempt op Radio 1: "Het is het zot in de kop"

  Bekijk hoe er gevochten wordt op Sclessin na het gebaar van Didier Lamkel Ze:

  Preud'homme: "Standard laat zich niet doen, we hebben onze trots"

  • Laszlo Bölöni (coach Antwerp): "Hij doet misschien 5 seconden een gebaar, maar dat soort dingen gebeuren vaker. Maar je mag ook de reactie bij de tegenstanders niet vergeten. Iedereen wou zich plots wreken. Oké, dat je naar Lamkel Ze wijst, maar kijk dan ook naar wat zij gedaan hebben."

   

  • Michel Preud'homme (coach Standard): "Als je het publiek gaat provoceren, dan laat Standard zich natuurlijk niet doen. Wij hebben ook onze trots. Dat kunnen we niet toelaten. Het valt me wel op dat het altijd van dezelfde kant komt, maar eigenlijk moet je dat aan mij niet vragen. Ik vraag me wel af hoe de pers zal reageren op die uitspraken van Bölöni. Als ik Carcela en Mpoku in bescherming neem na hun rode kaarten, werd ik aangevallen."

  Bölöni: "Oké, wijs naar Lamkel Ze, maar kijk ook naar wat zij deden"

  Preud'homme: "Standard laat zich niet doen"