Van Bommel moet ophoepelen na nieuwe nederlaag, Faber is interim-coach tot einde seizoen

  Vorig seizoen debuteerde Van Bommel bij PSV als hoofdcoach: het was een schot in de roos.

  PSV heeft na de verloren topper tegen Feyenoord Mark van Bommel ontslagen als coach. "Door de voortdurende serie negatieve resultaten", stelt de directie. De lampenclub staat pas 4e in Nederland op 10 punten van leiders Ajax en AZ en voelt de hete adem van tal van andere clubs in haar nek.

  Van Bommel (42) debuteerde vorig seizoen als hoofdcoach bij PSV, als opvolger van Phillip Cocu, en deed dat met brio. Hij won de eerste 12 competitiewedstrijden én streed tot de slotdag met Ajax om de titel. Finaal trok de rivaal uit Amsterdam aan het langste eind.

   

  Het huidige seizoen begon nog goed met 7 zeges en 2 draws, maar vanaf half oktober begon de machine te stokken na de eerste nederlaag. PSV telt na 17 speeldagen 9 zeges, 4 nederlagen en 4 draws. In de Europa League ging PSV eruit als 3e achter Linz en Sporting Lissabon. Het bleef enkel Rosenborg voor.

   

  Na de 3-1-nederlaag in Rotterdam zag PSV Willem II over zich wippen naar de derde plaats. Met 31 punten voelt het ook Utrecht (29), Feyenoord (28), Heerenveen (27) en Vitesse (27) in zijn rug.

  “Het verval is te groot en PSV-onwaardig”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands namens de clubleiding in een communiqué. “De wedstrijden zijn de meetmomenten, maar het proces eromheen is ook bepalend. We monitoren dat intensief."

   

  "PSV is een club waar we elkaar proberen te helpen en ondersteunen. Dat is ook in de voorbije maanden zo geweest. Het clubbelang heeft altijd vooropgestaan. De evaluatie heeft uiteindelijk in deze pijnlijke beslissing geresulteerd. We hebben er met z’n allen alles aan gedaan om het tij te keren. Dat is helaas niet gelukt.”

   

  PSV bedankt nog Van Bommel voor zijn inzet de voorbije 18 maanden en stelt later vandaag een tijdelijke opvolger aan.

  Faber neemt over tot het einde van het seizoen

  PSV heeft de opvolger van Mark van Bommel in de eigen gelederen gevonden: Ernest Faber is tot het einde van het seizoen interim-trainer. De ex-verdediger staat nu aan het roer van de jeugdopleiding en krijgt het A-elftal tot het einde van het seizoen onder zijn hoede.