VIDEO: Marc Herremans legt indrukwekkende sporttest af in Het Huis

  Marc Herremans in Het huis.

  Na Wout van Aert heeft ook Marc Herremans 24 uur doorgebracht in Het huis. Hij vertelt er over zijn val waardoor hij in een rolstoel beland is, hij presteert uitmuntend in de sportkamer en hij krijgt het bezoek van zijn vaste trainingspartner Dirk Van Gossum. ""Stop" mogen we nooit zeggen tegen Marc", getuigt hij. Kijk hieronder naar 3 fragmenten uit het Eén-programma.

  Herremans: "Werd wakker in ander lichaam"

  Op 28 januari 2002 komt triatleet Marc Herremans ongelukkig ten val tijdens een fietstraining in Lanzarote. Met zijn rug en zijn heup belandt hij op een steen. 

   

  "Ik werd wakker in een ander lichaam. Een borst, 2 armen met daarboven een hoofd. Dat is het", vertelt Herremans, die enkele maanden eerder 6e was geworden in zijn allereerste Ironman van Hawaï.

  "Hij wist meteen dat hij in een rolstoel zou zitten"

  Zijn vaste trainingspartner Dirk Van Gossum was erbij in Lanzarote. "Ik fietste toen voor hem in de afdaling. Marc wist meteen hoe laat het was", herinnert hij zich. ""Vanaf nu zit ik een rolstoel", zei Marc snel."

   

  In 2007 nemen Herremans en Van Gossum samen deel aan de Crocodile Trophy in Australië. Met zijn handbike legt Herremans 1.137 kilometer af onder een loden zon. 

   

  “We wisten van dag 1 dat we over de schreef aan het gaan waren, maar het heeft geen zin om dat tegen Marc te zeggen. "Stop ermee", dat hebben we nooit gezegd”, blikt Van Gossum terug op die helse tocht.

  Herremans is en blijft een Ironman

  Tijdens de testen in de aangepaste sportkamer gaat Marc Herremans (46) tot het uiterste. Op alle onderdelen scoort hij binnen de top 5% van zijn leeftijdsgenoten. Aan de rekstok blijft Herremans maar liefst anderhalve minuut hangen. Indrukwekkend.

  Stuur Stap naar 4342 en steun "To Walk Again"

  Met "To Walk Again" wil Marc Herremans mensen met een fysieke beperking stimuleren om actief te blijven sporten en bewegen met het oog op een minimaal gebruik van de rolstoel.

   

  U kunt de organisatie steunen. Als u het bericht "Stap" stuurt naar het nummer 4342 doneert u 1 euro.