Matthews: "Ronde van Vlaanderen wil ik absoluut eens winnen"

  Michael Matthews tijdens de ploegvoorstelling van Sunweb.

  Tiesj Benoot deelt volgend voorjaar het kopmanschap met Michael Matthews bij Sunweb. "Benoot is de extra pion die we nodig hebben in de finales van de voorjaarskoersen", zegt de 29-jarige Australiër.

  Afgelopen seizoen begon dramatisch voor Matthews, die bij een zware val in Parijs-Nice een tand brak, een barst in zijn oogkas, een hersenschudding en snijwonden in zijn gezicht opliep.

   

  In 2020 hoopt Matthews op meer geluk en wil hij knallen. "Het was leuk om 5 weken volledige rust te hebben na het seizoen. 2019 was een jaar met een paar hoogtepunten en veel laagtepunten", zegt Matthews op de ploegvoorstelling van Sunweb.

   

  "De voorbije weken heb ik me wat geamuseerd op mijn motorfiets en gocart. Maar vanaf nu ligt de focus op 2020. Ik kijk uit naar een fantastisch jaar."

   

  Matthews zal in het voorjaar samenrijden met nieuwkomer Tiesj Benoot. "Vorig seizoen was ik vaak geïsoleerd in de finale, met Benoot zullen we een extra pion hebben."

   

  "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met hem. We hebben elk een verschillende koersstijl en dat kunnen we samen uitspelen."

  Matthews: "In de Ronde voelde ik mijn benen niet"

  Zelf kijkt Matthews al enorm uit naar de Ronde van Vlaanderen. "Dit jaar reed ik voor het eerst de Ronde en eindigde ik 6e. Ik ben toen over mijn limieten gegaan, maar beleefde echt veel fun."

   

  "Nadat ik aangekomen was in de Ronde, dacht ik: "Deze wedstrijd wil ik in de toekomst absoluut eens winnen.""

   

  "De sfeer langs het parcours was onbeschrijflijk. De fans zorgden voor zoveel passie op de hellingen dat ik zelfs mijn benen niet voelde. Ik kon niet nadenken. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel."

  Bekijk het interview met Michael Matthews