• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard, De Bruyne en Vertonghen maken kans op UEFA-Team van het Jaar

  De Europese voetbalbond UEFA heeft dinsdag de 50 genomineerden bekendgemaakt die kans maken op een stekje in zijn Team van het Jaar. Drie Belgen maken deel uit van de ruime voorselectie: Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Jan Vertonghen.

  Real-aanwinst Hazard, in de lente met Chelsea nog winnaar van de Europa League, krijgt voorin loodzware concurrentie van toppers als Messi, Ronaldo, Salah, Mbappé en Lewandowski.

   

  City-Duivel De Bruyne lijkt als middenvelder meer kans te hebben het Team van het Jaar effectief te halen. Zijn concurrenten zijn onder meer Frenki de Jong, Di Maria en Ziyech.

   

  Achterin is Jan Vertonghen enigszins verrassend ook genomineerd. Ook de Tottenham-man is, met onder meer Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt bij de genomineerden, geen favoriet om het elftal te halen.

   

  Opvallend is dat Champions League-winnaar Liverpool met 10 spelers bijna een heel elftal aflevert. Spanje houdt met 7 spelers slechts nipt Nederland (6) af qua genomineerden. Tot slot komt weinig verrassend de helft van alle genomineerden uit de Premier League, die vorig voorjaar alle finalisten in de 2 Europese bekers leverde. Chelsea klopte Arsenal in de Europa League, Liverpool Tottenham in de Champions League.

   

  Vorig jaar haalde Eden Hazard het Team van het Jaar van de UEFA. Twee jaar geleden was die eer voor zowel Hazard als De Bruyne weggelegd.

  De 50 genomineerden:

  • Doelmannen: Alisson Becker (Bra/Liverpool), Ederson (Bra/Manchester City), Jan Oblak (Sln/Atlético Madrid), André Onana (Kam/Ajax), Marc-André Ter Stegen (Dui/Barcelona)
  • Verdedigers: Jordi Alba (Spa/Barcelona), Trent Alexander-Arnold (Eng/Liverpool), César Azpilicueta (Spa/Chelsea), Daley Blind (Ned/Ajax), Matthijs de Ligt (Ned/Ajax-Juventus), José Gimenez (Uru/Atlético Madrid), Joshua Kimmich (Dui/Bayern München), Kalidou Koulibaly (Sen/Napoli), Aymeric Laporte (Fra/Manchester City), Gerard Piqué (Spa/Barcelona), Sergio Ramos (Spa/Real Madrid), Andy Robertson (Sch/Liverpool), Nicolas Tagliafico (Arg/Ajax), Virgil van Dijk (Ned/Liverpool), Jan Vertonghen (Tottenham)
  • Middenvelders: Thiago Alcantara (Spa/Bayern München), Kevin De Bruyne (Manchester City), Frenkie de Jong (Ned/Ajax-Barcelona), Angel Di Maria (Arg/PSG), Fabinho (Bra/Liverpool), Bruno Fernandes (Por/Sporting Lissabon), Jordan Henderson (Eng/Liverpool), Jorginho (Ita/Chelsea), N'Golo Kanté (Fra/Chelsea), Fabian Ruiz (Spa/Napoli), David Silva (Spa/Manchester City), Bernardo Silva (Por/Manchester City), Donny van de Beek (Ned/Ajax), Georginio Wijnaldum (Ned/Liverpool), Hakim Ziyech (Mar/Ajax)
  • Aanvallers: Sergio Agüero (Arg/Manchester City), Pierre-Emerick Aubameyang (Gab/Arsenal), Roberto Firmino (Bra/Liverpool), Serge Gnabry (Dui/Bayern München), Eden Hazard (Chelsea-Real Madrid), Harry Kane (Eng/Tottenham), Robert Lewandowski (Pol/Bayern München), Sadio Mané (Sen/Liverpool), Kylian Mbappé (Fra/PSG), Lionel Messi (Arg/Barcelona), Cristiano Ronaldo (Por/Juventus), Mohamed Salah (Egy/Liverpool), Heung-Min Son (ZKo/Tottenham), Raheem Sterling (Eng/Manchester City), Dusan Tadic (Ser/Ajax)