Federer en Zverev vestigen record: tennissen voor 42.000 toeschouwers

  Meer dan 42.500 enthousiaste tennisfans hebben zaterdag in Mexico-Stad een exhibitiematch tussen Roger Federer en Alexander Zverev bijgewoond. Het vorige record van Kim Clijsters en Serena Williams in het Koning Boudewijnstadion werd verpulverd.

  Volgens de organisatoren kwamen zaterdagavond 42.517 mensen afgezakt naar de Plaza de Toros, 's werelds grootste arena voor stierengevechten. De arena werd al vaker gebruikt voor boksmatchen, maar deze keer mocht Federer de Duitser Zverev een spreekwoordelijke uppercut uitdelen. Federer won met 3-6, 6-4 en 6-2. 

   

  De wedstrijd in Mexico-City maakt deel uit van een lucratieve Latijns-Amerikaanse tournee van Federer. Dinsdag was er een eerste partij in Chili, die van vrijdag in Colombia werd geannuleerd wegens het instellen van de avondklok in Bogota na de recente protesten tegen de regering. Zondag wordt de tournee afgesloten in Quito, de hoofdstad van Ecuador. De tournee zou Federer 10 miljoen dollar opleveren.

   

  Het vorige record dateert van 8 juli 2010. Toen speelde Kim Clijsters voor 35.681 toeschouwers een exhibitiewedstrijd tegen de Amerikaanse Serena Williams in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.