• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Forse boete en schorsing van één match voor Bernardo Silva na tweet

  Manchester City moet Bernardo Silva 1 wedstrijd missen.

  De Engelse voetbalbond (FA) heeft Bernardo Silva een schorsing van één wedstrijd en een boete van 58.300 euro opgelegd voor een tweet die hij op 22 september postte. Die tweet werd door de FA als beledigend beschouwd.

  De 25-jarige Bernardo Silva nam op Twitter ploeggenoot Benjamin Mendy in de maling. De Portugees plaatste een foto van Mendy als kind, met daarnaast als vergelijking een afbeelding van een donker mannetje, dat symbool staat voor een chocoladesnoepgoed.

   

  Er ontstond ophef en Silva werd racistisch genoemd. Hij noemde het "dollen met een vriend", maar besloot de tweet toch te verwijderen.

   

  De Portugese middenvelder van Manchester City werd veroordeeld voor een overtreding van regel E3 van de FA, met betrekking tot ras, kleur of etnische afkomst. Hij moet ook een cursus over racisme volgen.