Politie identificeert verdachte na racistisch incident op KV Mechelen

  Charleroi-speler Ilaimaharitra kaartte na de match het racisme aan zijn adres aan.

  Er is een verdachte geïdentificeerd na het racisitische incident in de partij tussen KV Mechelen en Sporting Charleroi. Dat laat de politie Mechelen-Willebroek weten in een mededeling.

  Het was Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra die na de partij fel reageerde op racisme aan zijn adres vanuit de tribune. Ilaimaharitra gaf bij de scheidsrechter toen aan dat hij verwensingen én nazigroeten naar zijn hoofd kreeg geslingerd.


  In samenwerking met de club KV Mechelen werd er door de lokale politiediensten een onderzoek gestart. Na het inspecteren van beelden en een doorgedreven spotterswerking wist de politie een man te identificeren.

   

  "Om het vervolg van het onderzoek niet te schaden zullen wij ons beperken
  tot deze communicatie en zal er pas op een later tijdstip bijkomende
  informatie verstrekt worden", laat de politie Mechelen-Willebroek nog weten.

   

  De betrokkene krijgt sowieso een stadionverbod. Afhankelijk van wat het Parket nu zal beslissen, wordt de betrokkene uitgenodigd door de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken of gedagvaard voor de rechtbank. Zij zullen de strafmaat bepalen.

  "Voor racisme is geen plaats bij onze mooie club"

  Gert Van Dyck van het Malinwa Supportersorgaan reageert tevreden op het nieuws. "We zijn zeer tevreden dat de politie snel werk heeft kunnen maken van de identificatie van de dader", reageert hij.

   

  "Voor racisme is geen plaats bij onze mooie club. Nu niet, nooit niet. We blijven dan ook iedereen oproepen om zulke daden te melden bij de club."