Tilt liefde van Fien crosser Iserbyt naar hoger niveau? "Hij is thuis nu enige kopman"

  Fien legt Eli Iserbyt in de watten.

  Fien legt Eli Iserbyt in de watten.

  Eli Iserbyt beleeft een fantastische start van het seizoen. Hij won al elke Wereldbeker-cross en was de beste in 2 van de 3 Superprestige-wedstrijden. Vanwaar die plotse ontbolstering? Sportweekend trok op met zijn entourage tijdens de Superprestige in Gavere.

  Aan de camper van Eli Iserbyt weerklinken de gezangen van de fans. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal is bij het begin van het nieuwe seizoen dé ster van de cross.

  Niet toevallig, zo blijkt. Iserbyt heeft bewust gepiekt naar deze periode zonder toppers Wout van Aert en Mathieu van der Poel. 

   

  "Ik wil in het begin van het seizoen zo veel mogelijk meenemen. Het zijn al enorme grote zeges die ik behaalde. Het wordt heel moeilijk om dat te evenaren de komende seizoenen", vertelt Iserbyt.

  "Eli is nu de enige kopman in huis"

  Op de vraag waar die ontbolstering plots vandaan komt, wordt de liefde altijd als eerste antwoord gegeven. Eli was lange tijd samen met Puck Moonen, maar heeft nu een nieuwe liefde: Fien. 

   

  Mario De Clercq: “Ik denk dat de thuissituatie nu helemaal anders is. Hij is nu alleen kopman thuis. Dat was in de vorige relatie niet zo. Voor een sportman is het nodig dat je in de week goed verzorgd wordt. "

   

  Iserbyt: “Het zorgt ook dat je anders in het leven staat. Iets frisser. Misschien doet de liefde iets met de hormonen."

   

  Vriendin Fien blijkt inderdaad van goudwaarde: “Van 's morgens tot 's avonds staat zijn eten klaar. Ik zorg ook dat hij  gezond eet. Deze week was zijn verjaardag. Hij eet graag cheesecake. Ik heb voor een gezonder alternatief gezorgd."

  Mettepeningen: "Blij dat ik veel in Eli heb geïnvesteerd"

  Maar niet alleen dat. Ook de training is veranderd.

   

  Papa Iserbyt: “Ik heb de indruk dat hij minder getraind heeft deze zomer. Daartegenover staat dat hij naar eigen zeggen meer afziet op training. Blijkbaar zijn de wattages omhoog gegaan. Ik denk dat daar veel inzit."

   

  Met zijn 1 ,65 meter is hij ook een pak kleiner dan zijn concurrenten. Mario De Clercq: "Qua technische bagage is Iserbyt in het voordeel. Dat merk je vooral in de bochten. Op loopstroken is zijn gestalte geen voordeel, behalve als het bergop gaat."

  Ik heb de indruk dat hij minder getraind heeft deze zomer. Daartegenover staat dat hij naar eigen zeggen meer afziet op training.

  Papa Iserbyt

  Ploegbaas Mettepeningen heeft het slotwoord: “Of Iserbyt overbetaald was? Ik heb in Eli tamelijk veel geïnvesteerd, ja. Maar vandaag zie je waarom. Ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb en dat hij deel uitmaakt van ons team."

  Bekijk de reportage uit Sportweekend