Bizar: Wisselspeler houdt bal binnen, VAR grijpt in en bal gaat op de stip

    Een opvallend VAR-moment in de Duitse tweede klasse.

    Het VAR-moment van het weekend komt uit de Duitse tweede klasse. Daar was het schrikken voor spelers en supporters toen de scheidsrechter plots naar de stip wees. Er was immers niets gebeurd in de 16. Wat was er dan wel aan de hand? Een wisselspeler die aan het opwarmen was aan de achterlijn had de bal aangeraakt toen die nog net niet helemaal over de lijn was.

    Holstein Kiel speelde thuis tegen VfL Bochum. De thuisploeg stond 1-0 voor maar slikte dan de bizarre gelijkmaker. Na een schot van Ganvoula was het invaller Michael Eberwein die de bal tussen de lijnen hield. Dat mag niet. Hij kreeg een gele kaart en na een tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Holstein Kiel kon de partij uiteindelijk wel nog winnen met 2-1.