Maes begint aan nieuw verhaal bij Lommel: "Bewijzen dat Peter Maes niet dood is"

  Maes

  Peter Maes stond vandaag al meteen op het oefenveld bij Lommel.

  Peter Maes is de nieuwe coach van Lommel in 1B en dat na een pauze van bijna een jaar. Hij werd toen door Lokeren aan de kant geschoven kort nadat hij in opspraak gekomen was in het voetbalschandaal. "Ik ben heel blij dat ik weer aan de slag kan als coach. Dat is het belangrijkste."

  "Ronny Van Geneugden heeft gisterenmiddag contact met me opgenomen", vertelde Peter Maes bij zijn voorstelling in Lommel. "We zijn daarna naar Londen vertrokken en hebben daar een goed gesprek gehad met de eigenaar, Udi. Het klikte. Ik was verbaasd over de doelen op langere termijn. Het project zinde me wel en het was snel duidelijk dat ik hier mijn steentje wou bijdragen."

   

  "Ik ben van Lommel, ik heb hier een verleden als voetballer. Dat die club, dat dit dorp, mij nu omarmt na deze moeilijke periode, dat doet me wel iets. In deze gemeenschap ben ik nog altijd dezelfde Peter Maes. Het raakt me."

   

  "Ik ben hier om resultaten te halen en om zo ook weer volk naar het stadion te lokken. Ik speelde hier voor 3.000 tot 4.000 man in derde en tweede klasse. Dat wil ik opnieuw creëren."

  Het doet mij iets dat deze club en dit dorp mij omarmen na deze moeilijke periode.

  Peter Maes

  "Zal blij zijn als ik straks weer de Peter Maes kan zijn die ik wil zijn"

  Peter Maes is momenteel nog altijd in verdenking gesteld in het voetbalschandaal, maar toch waagt Lommel het erop om met hem in zee te gaan. "Er is een perceptie gecreëerd door datgene wat er gebeurd is, maar op sportief vlak heb ik nooit aan mezelf getwijfeld. Ik voel mij heel sterk. Ik voel dit ook niet als een belemmering aan, anders was ik er niet aan begonnen."

   

  "Het is wel een lang jaar geweest. Ik heb wat oplapwerk aan mezelf gehad. Ik ben volledig uit the picture verdwenen. Dat was een bewuste keuze. Ik wou niet reageren. Anderen hebben dat wel gedaan, maar dat is hun keuze. Maar ik wil hier bewijzen dat Peter Maes niet dood is."

   

  "Ik wil weer plezier hebben in het voetbal. Het maakt me niet uit op welk niveau dat is. Het draait om wat ik kan overbrengen op het veld. Ik wil de spelers beter maken. Dat is wat ik graag doe. Ik ben als coach niet veranderd door wat er gebeurd is. Ik ben nog altijd even ambitieus. Ik zal blij zijn als ik zondag in de dug-out weer de Peter Maes kan zijn die ik wil zijn."

  Van Geneugden: "Peter is puzzelstukje in ons project"