VIDEO: Havik vliegt naar zege in Putte-Kapellen

  Piotr Havik wint

  Piotr Havik maakt het zegegebaar op de Belgisch-Nederlandse grens.

  Piotr Havik (BEAT Cycling Club) heeft het peloton een hak gezet in de Nationale Sluitingsprijs. Met een bikkelharde aanval in de laatste kilometer schreef de 25-jarige Nederlander de afsluiter van het Belgische wielerseizoen op zijn naam.

  VIDEO: De slotkilometer van de Nationale Sluitingsprijs

  Vantomme als springplank voor Havik

  De Nationale Sluitingsprijs betekende niet alleen de laatste wedstrijd van het Belgische wielerjaar, maar ook het laatste optreden van Roompot-Charles. Met Michael Van Staeyen aasde de Nederlandse formatie op een afscheid in schoonheid.

   

  De oranjehemden controleerden de wedstrijd en hielden in de laatste ronde Maxime Vantomme binnen schot. De ervaren Belg van Tarteletto-Isorex had een voorsprong van een halve minuut bij mekaar gebokst, maar net voor de laatste kilometer kwam er een einde aan zijn aanval.

   

  Piotr Havik gebruikte Vantomme als springplank om zijn raket af te vuren. De Nederlander, die met slechts één ploegmaat gestart was in het noorden van Antwerpen, hield zijn inspanning vol tot op de grens. Het peloton kwam net te laat om hem van de zege te houden.

   

  Op de erelijst volgt Havik zijn landgenoot Taco van der Hoorn op. Zondag zette Havik ook al een sterke prestatie neer in de Memorial Rik Van Steenbergen waar hij als 3e eindigde. Eerder dit seizoen won Havik de Grote Prijs van de stad Zottegem. Ook daar bleef hij het sprintende peloton voor.

  Uitslag Nationale Sluitingsprijs
  1. Piotr Havik (Ned) 185 km in 3u54'42"
  2. Luke Mudgway (NZe) op 1"
  3. Lionel Taminiaux  
  4. Michael Van Staeyen  
  5. Jelle Mannaerts  
  6. Glenn Debruyne  
  7. Michiel Stockman  
  8. Niels De Rooze  
  9. Wim Reynaerts  
  10. Aaron Verwilst  
  32. Preben Vanhecke 16"
  33. Maxime Vantomme 29"
  Luke Mudgway, Piotr Havik en Lionel Taminiaux

  Winnaar Piotr Havik krijgt het grootste glas op het podium.

  Maxime Vantomme

  Maxime Vantomme heeft zijn kans gewaagd in de finale.

  Senne Leysen en Michael Van Staeyen

  Voor Senne Leysen en Michael Van Staeyen is het hoofdstuk Roompot-Charles afgelopen.

  VIDEO: Van Staeyen maakt zich boos op speedbiker

  Het is even schrikken in het peloton wanneer plots een speedpedelec op de renners afkomt. Michael Van Staeyen spelt de gemotoriseerde fietser de les.