• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dossier van Aalstar uitgeklaard: club kan dit weekend gewoon spelen

  Okapi Aalstar moet dan toch niet boeten voor een administratieve vergissing. Maandag besliste Basketbal Vlaanderen om alle wedstrijden van de Oost-Vlaamse club van komend weekend uit te stellen, met uitzondering van de eersteklasseploeg. Aalstar leverde dinsdag echter stukken aan op basis waarvan de eerdere beslissing teruggeschroefd wordt.

  Basketbal Vlaanderen, de Pro Basketball League en Okapi Aalstar kwamen vandaag bijeen naar aanleiding van een administratieve vergissing van de club. Zo bestond er onduidelijkheid over de overdracht van het stamnummer van de club van de voormalige vzw naar de nieuwe cvba Tragel Invest. Die zou niet reglementair gebeurd zijn.     

   

  "We hebben nooit aan de goede trouw van alle partijen getwijfeld, maar beschikten tot op vandaag niet over alle noodzakelijke informatie", stelt Marc Verlinden, voorzitter van Basketbal Vlaanderen.

   

  "We zijn verheugd dat we op basis van de aangeleverde informatie op onze bewarende maatregel kunnen terugkomen, waardoor zowel voor het hoogste niveau maar ook voor alle jeugdspelers van de club de competitie normaal kan verlopen."     

   

  "Met de actie van vandaag willen we het succes van de doorstart garanderen en vooral de spelers, fans en de sponsors van de club geruststellen over de toekomst van de club, zodat het nieuwe bestuur op de ingeslagen weg verder kan werken", aldus Arthur Goethals, voorzitter van de Pro Basketball League.