Club-spelers in koor: "We moeten trots zijn, niet ontgoocheld"

  Club Brugge kon bijna een historische overwinning boeken bij Real Madrid, maar in de slotfase ging het met zijn tienen toch nog mis. Toch overheerste bij iedereen een positief gevoel.

  Dennis: "Moet ik nu 2 tatoeages laten zetten?"

  Het zou een quizvraag kunnen zijn: wie ontbreekt in het rijtje: Del Piero, Pato, Messi, Huntelaar, Aubameyang en Mandzukic? Het antwoord: Emmanuel Dennis. De Nigeriaan is de 7e speler die 2 keer weet te scoren in Santiago Bernabeu in de Champions League.

   

  "Het klopt dat ik had beloofd dat ik een tatoeage zou zetten als ik zou scoren. Dan moet ik er nu dus 2 zetten", lacht Dennis. "Maar dat was eigenlijk maar een grapje, hoor. Ik was wat aan het bluffen voor de camera."

   

  "Ik ben natuurlijk heel blij dat ik 2 keer kon scoren. We hadden graag ook nog gewonnen en we kwamen dicht bij een stunt. Maar uiteindelijk moeten we toch tevreden zijn met dat punt, dat is ook al een mooi resultaat. Dat kwam er niet alleen door mijn 2 goals, maar door het werk van de hele ploeg."

  Mignolet: "Beste voetbal getoond in stadion waar dat moeilijk is"

  Simon Mignolet werd dan wel 2 keer verslagen, toch pakte hij ook een paar keer uit met een fraaie redding. "Dit is een stunt. We mogen niet ontgoocheld zijn met een punt op Real Madrid."

   

  "We hebben de match gespeeld die we wilden spelen. Helaas slikken we 2 kopbalgoals. Maar we mogen trots zijn. We hebben ons beste voetbal getoond in een stadion waar het moeilijk is om je spel te ontwikkelen. We hadden zelfs nog meer kunnen scoren."

  We hebben de match gespeeld die we wilden spelen.

  Simon Mignolet

  Clement: "Met zijn elven hadden we de match gewonnen"

  • Clinton Mata was een van de vele uitblinkers bij Club Brugge. Hij slaagde erin Eden Hazard aan banden te leggen. "We zijn een beetje ontgoocheld, want we hadden ook 3 punten kunnen pakken. Maar we gaan hier toch vrede mee nemen. Dit was een grootse avond. We hebben gedurfd gespeeld en hebben onze kansen gegrepen."

   

  • Ruud Vormer luidde met zijn rode kaart de terugkeer in van Real Madrid. "Ik dacht dat ik de bal raakte, maar blijkbaar had ik ook de man. Maar die eerste gele kaart had hij nooit moeten trekken. Uiteindelijk baal je toch een beetje, al zullen we blij zijn als we de hele match eens terugkijken. Hier doe je het toch voor. Hier voetbal je voor, hier lééf je voor."

   

  • Philippe Clement: "Ik ben tevreden met resultaat, maar toch ook wat ontgoocheld. Ik ben ervan overtuigd dat we hadden gewonnen als we met zijn elven op het veld waren gebleven. Toch kan ik enkel trots zijn op mijn spelers, want ik had veel van hen gevraagd. Ze moesten niet alleen verdedigen van mij, maar ook zelf kansen creëren. Dit moet vertrouwen geven. Bovendien bewezen ze dat ze hun plaats in deze CL waard zijn."